Het Andere Leven

In Ambt-Delden is een duurzaam initiatief, waarbij verschillende passies op bijzondere wijze gecombineerd worden. Het fokken en grootbrengen van gezonde Japanse Koi’s , sierkippen en tropische vogels aan de ene kant en het zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in de voedsel- en energiebehoefte aan de andere kant.

Bij Het Andere Leven wordt gestreefd naar een plek waar de natuur centraal staat, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van alle voordelen die het platteland te bieden heeft. Het échte landelijke leven. Dat is genieten, dat is Het Andere Leven.

Kippen

Bij Het Andere Leven fokken we diverse soorten raskippen. Deze kippen lopen in de natuurlijke rennen die wij speciaal voor ze hebben aangelegd. Naast graan en legmeel worden ze ook dagelijks gevoerd met groenten uit eigen tuin.

Rassen die we onder andere hebben zijn: Amrock, Brahma’s, Cochins, Noord-Hollandse Blauwe, Orpington, en Barnevelders.

Veel van deze kippen zijn bij ons opgegroeid en daarom ook in verschillende leeftijden te verkrijgen. Ze zijn al te koop vanaf een aantal weken.
Ben jij op zoek naar nieuwe kippen, kom gerust langs of neem contact op met onderstaand nummer.

Japanse kois

Ons ruime aanbod van Japanse Koi’s is van absolute wereldklasse. We hebben ze in alle soorten en maten.

Onze Koi’s zwemmen in 10 modern aangelegde buitenvijvers voorzien van de modernste filtersystemen. Maten variëren van 15cm tot 80cm groot.

Binnen zitten onze nieuwste aanwinsten, een kleine 1000 jonge Japanse Koi’s.

Tropische vogels

De meest exclusieve vogelsoorten zijn bij ons te vinden. Wij kweken deze vogels zelf, vaak al van geboorte af aan. De volgende soorten hebben wij op dit moment:

  • Agapornissen
  • Halsbandparkieten
  • Pyrrhura
  • Roodrugparkieten

Varkens

Achter, in ons bos inclusief natuurlijke vijver, ligt het gebied van de varkens. Op deze mooie open locatie lopen varkens van het Kune Kune/Duroc ras. Kune Kune varkens zijn te herkennen aan de belletjes onder hun kin en het het langere haar. Verder zijn het erg sociale dieren en houden ze van aandacht.

Erg leuk om even een bezoekje aan te brengen!

 

Eigen groenten

Het Andere Leven is een belangrijk onderdeel van Het Ideaal, in de aanlevering van de groenten. Het is een van de locaties waar wij moestuinen hebben en vele van onze eigen groenten verbouwen. Niet alleen verbouwen wij hier de groentes die in deze tijd als ‘normaal’ worden gezien, zoals sla en boontjes, ook brengen wij de Oud-Hollandse groenten terug. Zo groeit er ook rammenas en pastinaak.

Deze groenten worden vers van het land verwerkt in de heerlijkste gerechten van Het Seminar en in de high tea’s en het gebak van De Heerlijke Huiskamer en De Karmeliet.

Contact en openingstijden

Maandag t/m zaterdag 10:00- 17:00
Zondag gesloten (alleen op afspraak)
Dit geldt voor het ” Andere Leven”
de Heerlijke Huiskamer is geopend op zaterdag en zondag

Hagmolenweg 13
7495 RB Ambt-Delden
06 – 2115 1525
info@hetandereleven.nl

 

De Heerlijke Huiskamer © 2024 | Privacy Policy | Made by Tatof.nl